2022. Ha ez itt a vég…

Egy mondat a bádogságról

A búcsúzó nap fényében fekszünk majd, átszakított célszalaggal a hónunk alatt, és a Badacsony mögé pont ebben a pillanatban lecsúszó nap utolsó halvány sugára emlékeztet múló életünk tünékeny, könnyen elillanó szépségére és törékenységére, miközben számbavesszük mindazt, ami az úton történt velünk, elbúcsúzunk minden felesleges sókristályocskánktól, illúziónktól és félelmünktől; készülhettem volna többet – gondoljuk majd, de tudjuk, hogy csak az elsős tanítónéninkből és édesanyánkból összegyúrt felettes énünk mondja ezt (ekkor már meg tudjuk ismét különböztetni a hangokat) és ennek megfelelően a helyén kezeljük a gondolatot, annál is inkább, hiszen végre ismét elérkeztünk igazi helyünkre, ahol az idő kitágul, és a tér, az meg össze, egyszerre lesz ott mindenki és mégis egyedül…De jó, hogy beneveztem anno, gondoljuk majd, miközben kihúnynak a fények.

-Ugyan kérem, csak semmi költészet – csattant fel rövid, türelmetlen várakozás után az Öreg. Szorítkozzon a szilárd tényekre, úgy hamarább célhoz ér. Elég annyi, hogy elindult a nevezés.

Meg, hogy 2022. június 25-én ugrunk így, ebben a formában utoljára vízbe. A felnőttek 9-kor, a gyerekek délután 5-kor.

Meg, hogy saját kempingünk lesz (lehet), meg mély víz és sok domb (Örvényes, Bodorka köz 1.) Mondjuk így csengetni is kell valamennyit (kb. 3900/sátor, 2900/fő).

Meg, hogy lehetőleg tervezzék ottalvósra a bulit! Értesse meg, hogy ha március végéig összegyűlik 25 fő, aki ott alszik, csak ebben az esetben tudjuk kibérelni a kempinget, ha nem, az idő a Galaxissal együtt visszazuhan önmagába. Hisz tudja, ismeri a Tervet.

Elrévedve nézett ki az ablakon, miközben a másik halkan a gravolift felé lépett.

-A bringapálya igen combos lesz, több mint 1000m szintkülönbség, bár még semmi sem biztos-szólt még utána, majd hallotta, ahogy a krómacél ajtó a másodperc törtrésze alatt a helyére csusszan, s hirtelen már csak ő volt a könyvtárszobában. A Trantor halványkék díszvilágítása fémesen, bádogosan csillant meg az utolsó pszichohistorikus, Hari Seldon

öregségtől elgyötört arcán.