Most van csí, vagy csak stressz?

Már vártam ezt a napot. Persze mikor eljött, akkor meg nagyon nem. Két barátom is beszállt a buliba. Mamo váltóban fog tekerni, Tibi meg egyedül feszül neki. Előző este forgolódás, nyüglődés, agyalás mit felejtettem el, mit kéne csinálni ekkor meg akkor, mi lesz ha bla-bla-bla…….. Reggel versenydrukk. Az összeszűkült torkomon, fakanállal próbálom letuszkolni egy szendvics darabjait, több-kevesebb sikerrel. Majd a bringán eszem.

25km-re szálltunk meg a rajttól. Jól ki kellett logisztikázni, mit hagyok a táborban előző este, mi az amit el tudok hozni reggel a bringával. Nem, nem tekerünk annyit verseny előtt. Vonatra fel. Kibambulva az ébredő Balatonra már látszik mi vár ránk. Fodros hullám, szél és hüsi víz. Neoprént beraktam ??? Jól van, odakészítettem. Kezdtem egyre feszültebb lenni. De jó is lenne megnyerni, na jó, de legalább dobogósnak lenni. Mindenki szarrá edzette magát én meg csak mismásoltam.

Bringa depó még üres. Harsányi fivérekkel akasztgatjuk a helyére a jószágokat. Jobban úsznak, majd rájuk tapadok valahogy. Sorra érkeznek a kollégák. Jó kis verseny lesz ez.

_PPJ9716

Kenegetés, naptej, vazelin. Jó cucc. Persze mindig akad, ami kimarad. (Ez csak később derül ki, nyakamat mintha kiszívták volna, kidörzsölte a neoprén,legalább is ezt fogom mondani..) Végre rajt, ilyenkor kell pár méter, de lenyugszom. Ráállok a saját tempómra és próbálok nem nyelni sokat. Egész jól haladok. A bójánál meglepődve tapasztalom, hogy elsőnek pacsizok vele. Akkor nyomás vissza. Legyen már vége, jöjjön a bringa. Újabb döbbenet, elsőnek jövök ki a vízből. Ez szuper. Kicsit elszöttyögök, de tudom, menni kell, mert jönnek sorra ki a vízből. Nem lesz így dobogó se. Negyediknek surranok ki a depóból. Harsányiék előttem. Tolom neki, combom érzem, de nincs vinnyogás. Beérem őket hamar, na innentől para az egész. Nem mertem hátra nézni se. Biztos itt vannak a nyakamon. Ne lassuljak, egyek, igyak. Nehogy defekteljek. Á nem lesz. Hú, meg kéne állni csurgatni egyet. Nem, nincs rá idő. Majd kiizzadom. Jön a fordító. Most fogom látni ki hol is jön. Jaj, csak még ne találkozzak senkivel, legyen még egy kis előnyöm, meg még egy….. Ááááááá, közel vannak. Éééééés itt jön Ricsi is. Ezt nem hiszem. Nem megy a pedál, vagy mi van?!? Nyomni kell jobban. Enni, inni. Nem kérek frissítőt sehol, minden van ami kell. Hólyag is feszül, de nem, mindjárt elmúlik, az olyan. Egyszer már a Freccs az uccsó pár kilométeren fogott be a bringán. Hallom is a kereke surrogását. Hátra kell néznem mégis. Huh, nincs itt senki.

Beérek a depóba. Hújjongás, biztatás, de igazából nem látok nem hallok rendesen. Pedig jól esett, köszi Nektek! Csak az jár a fejemben, hogy gyerünk futni. Hogy is van a kör? Nem áll rá még a lábam. De közel jön a Bálint   _PPJ0469  és már mondja is, hogy jön a Ricsi is. Szuper. Hadd legyek a harmadik, lécci! Kezdem felvenni a tempómat, monotonná válik a mozgás, a fájdalmak. Nem zavar. Viszont nincs mese, most már tényleg meg kell állnom egy gyors gőz leeresztésre. Végre. Nyomás tovább! Elképesztő jó a pitstop. A segítők, szurkolók előtt meghajolnék, de akkor elesek futás közben. Biztos tudják, hogy köszi, köszi. Futás! Nagyon gyűlünk a pályán. Már azt sem látom, vagy inkább nem tudom felfogni, ki közelít egyre jobban. Annyi bizonyos, hogy még elöl vagyok, azt is érzem, hogy nagy hajrát nem fogok nyomni a végén. Nyugi van. Lesz, ahogy lesz, amennyi bennem van azt kiadom. Nem hagyom könnyen magam. 3.-4. kör. Holtpont, gondoltam, de aztán jött még vagy kettő. Kis energia szelet, víz az meg folyamatosan. Pali is jön ezerrel:_PPJ0393

Mit ettek ezek?

Én is kérek!

6. kör. Ricsi megtáltosodik. A végén fog beérni? Nem bírom jobban megnyomni. Lábaim már csak egy tempót mennek. Nem ért be. Kezdek fellazulni. 7. kör és még mindig elöl és már látom, hogy nem fog beérni senki.

Hogy is van akkor?

Beérek.

Igen.

Megnyertem!!!! Sikerült! Elönt az öröm, a nyomasztó érzés elillan. Letisztul a kép.

_PPJ0622

Elvettem a Ricsi szobrát, de izé vagyok!

Jövőre mindenki tőlem akarja majd! Helyes. Látszik, hogy fejlődik, alakul a mezőny. Erősödik a küzdelem. Fel kell kötni majd a gatyám, de nem fogom könnyen adni! Nagyot alkotott ismét a szervező csapat. Gratulálok minden versenyzőnek, sporttársnak, segítőnek! Nagyon köszönöm a sok bíztatást, segítséget, kellett a sikerhez. Nagyok vagytok!

Hol a „szobrom”….? és üzenem annak, aki múltkor azt ott mondta, hogy, akkor én abban természetesen benne vagyok!

_PPJ1552

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s